Időpontváltozás - a december 11-i emlékező szentmise 18h-kor kezdődik | Magyar Piarista Diákszövetség

Időpontváltozás - a december 11-i emlékező szentmise 18h-kor kezdődik

Időpontváltozás!

Kedves Öregdiákok!

A Piarista Diák legutóbb megjelent számából értesültetek arról, hogy elhunyt diáktársainkért, Antall Józsefért és a háborús hősökért 2016. december 11-én - hagyományunkhoz híven – szentmisét mondatunk a budapesti piarista kápolnában. A szentmise kezdetét 17 órára terveztük.

Egy közelmúltban kiküldött körlevelünk szerint advent első vasárnapjától kezdődően a tanév minden vasárnapján 18 órai kezdettel egy piarista mutat be szentmisét, amire szeretettel várják a piarista öregdiákokat és hozzátartozóikat.

2016. december 11-én csak egy szentmise lesz, mégpedig 18 órai kezdettel! Ezt a szentmisét mondatjuk az eredeti szándékra.

Kérlek Titeket, hogy adjátok tovább ezt a hírt, hogy elérjen mindenkihez, akit érint!

Öregdiák barátsággal:

Strommer Pál

MPDSZ elnök

 

A körlevél szövegét itt olvashatjátok:

 

AZ IGE SZOLGÁLATÁBAN

Advent első vasárnapjától, 2016. november 27-től kezdve a tanév minden vasárnapján este 18 órakor szentmise lesz a Piarista Kápolnában (Bp. V. Piarista u. 1., II. emelet, - bejárat a gimnázium portáján át.)

A szentmiséket a szerzetesközösség tagjai celebrálják, a homiliában pedig az Evangélium üzenetének mai aktualitásairól szólnak, - piarista szerzetestanári megközelítésből. Szeretettel várják nemcsak az iskola öregdiákjait és hozzátartozóikat, hanem mindazokat, akik az Ige és az Eukarisztia asztalánál életük és gondolkodásuk reflexiójához a piarista lelkiségből is szeretnének szempontokat kapni.