Dr Wiedemann János új főtitkár köszöntő üzenete | Magyar Piarista Diákszövetség

Dr Wiedemann János új főtitkár köszöntő üzenete

Kedves Öregdiáktársak!

Megköszönve a Magyar Piarista Diákszövetség közgyűlésének bizalmát, amellyel 2022 májusában a Diákszövetség főtitkárává választottak, engedjétek meg, hogy röviden bemutatkozzak.

Egy Tolna megyei kis településről vezetett az utam a Kecskeméti Piarista Gimnáziumba, ahol 1993-tól 1997-ig töltöttem el négy meghatározó évet elsőgenerációs piarista diákként. Hamar egyértelművé vált számomra annak a jelentősége, hogy nem csupán a gimnázium diákja lettem, hanem ezzel párhuzamosan kollégista is. Amellett, hogy akkoriban sokszor nem örültünk a kollégiumot jellemző kötött időbeosztásnak, olykor katonás rendnek, már akkor megsejtettük, hogy milyen embert és közösséget formáló hatása van annak, hogy az év nagyobb részében 0-24 órában piarista közösségben teltek napjaink. Ékes bizonyítékul szolgálnak erre az akkor megkötött és máig élő barátságok is. Szeretettel emlékszem meghatározó tanáraimra, akik nagy részét a nemrégiben megtartott 25 éves érettségi találkozón is viszontláthattam.

Az érettségi után a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán folytattam tanulmányaimat, majd a diploma megszerzése után előbb az ügyészségen helyezkedtem el, később az Alkotmánybíróságon, jelenleg pedig a Nemzeti Választási Iroda keretein belül dolgozom jogászként. A munkám mellett szereztem már egy kis tapasztalatot civil szervezet működésével kapcsolatban is, ezt igyekszem minél hatékonyabban a Diákszövetség javára fordítani.

Némi izgalommal, de nagy lelkesedéssel kezdem meg a főtitkári feladatok ellátását, igyekszem a legjobb tudásom szerint elvégezni a rám bízott teendőket, ennek során megköszönöm a tapasztalt tagok segítségét, támogatását. Ha pedig én tudok valamiben bárkinek a segítségére lenni, keressetek bizalommal.

2022. június 7.

Baráti üdvözlettel:

Wiedemann János
főtitkár
Magyar Piarista Diákszövetség