Főtitkári tájékoztató és 2023. évi tagdíjfizetés | Magyar Piarista Diákszövetség

Főtitkári tájékoztató és 2023. évi tagdíjfizetés

Kedves Öregdiáktársam!

 

A 2022-es esztendő végéhez közeledve – a hagyományoknak megfelelően – szeretnélek tájékoztatni a Diákszövetség ez évben végzett támogató tevékenységeiről. Mindannyiunk örömére szolgált, hogy a járványhelyzet elmúltával ebben az esztendőben végre lehetőség nyílt arra, hogy újból személyesen találkozzunk a különböző rendezvényeken, ezért a Diákszövetség igyekezett minél több piarista program megszervezésében részt venni, illetve azokhoz anyagi támogatást nyújtani.

 

1. Ilyen rendezvény volt például:

  • a budapesti gimnáziumban megszervezett Piarista Bor- és Grillterasz, illetve Piarista Szalon;
  • a kecskeméti Piarista Vacsora;
  • a mosonmagyaróvári piarista családi nap, ismeretterjesztő előadás, illetve végzős diákok szerenádja;
  • a tatai Patrocínium;
  • a váci Piarista Vacsora.

A fentieken kívül a váci gimnázium részére egy számítógépes szervert is adományozott a Diákszövetség, illetve zajlanak a korábbi években jelzett fejlesztések is, reményeink szerint belátható időn belül elérhetővé válik a bankkártyás fizetés lehetősége is.

 

2. Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik évről évre megbízhatóan fizetik a tagdíjat, tervezhető anyagi alapot biztosítva ezzel a Diákszövetség számára, illetve szintén köszönöm azt, hogy többen külön adománnyal évről évre lehetővé teszik – az egyesületi működés költségein túl – fontos piarista célok támogatását.

A 2022-es év a fentiekben írt örömteli változások mellett sajnos szomorú eseményekben sem szűkölködött. E körben elegendő a szomszédunkban zajló háborúra és annak az élet sok területén érezhető negatív következményeire utalni. E következmények – elsősorban a megemelkedett rezsiköltségek és infláció – a Dikszövetség működését is hátrényosan érintik, ezért a Diákszövetség választmánya kénytelen volt az évek óta változatlan tagdíj mértékét megemelni. A döntés következményeként 2023. évi tagdíj mértéke aktív keresők számára 7000 Ft, nyugdíjasoknak és tanulóknak 3000 Ft. Amennyiben valaki számára gondot okoz a megemelt tagdíj fizetése, kérem, hogy jelezze az alább feltüntetett e-mailcímen. Kérlek, a 2023-as tagdíj mellett légy figyelemmel arra is, van-e tagdíjfizetési elmaradásod. A levélre ragasztott címkén tájékoztatást találhatsz négy év befizetéseiről. Az elszámolást október 31-én zártuk. Félreértések elkerülése végett jelzem, hogy a kimutatás a tagdíjként befizetett összegeket veszi figyelembe, az adományokat nem, illetve technikai okból a tagsági jogviszony kezdete előtti év(ek)re is negatív jelzést ad. Kérjük, ha lehetőséged van rá, a kiküldött postai csekk helyett átutalással rendezd a befizetést, a közlemény rovatban jelezve a tagdíjfizetést. (Magyar Piarista Diákszövetség, CIB Bank: 10700024-70492613-5110 0005 – külföldről történő utaláshoz: BIC(SWIFT) kód: CIBHHUHB IBAN szám: HU26 1070 0024 7049 2613 5110 0005).

 

A 75 év felettiektől az elnökség korábbi döntése értelmében továbbra sem várunk el tagdíjfizetést, számukra a mellékelt csekk egy lehetőség, köszönjük, ha támogatni tudják munkánkat.

Ha bármilyen hibát, eltérést tapasztalsz, vagy kérdésed lenne, elérhetőségünk: iroda@mpdsz.piarista.hu. Bármely adminisztratív hiba esetén megértésedet kérem és megköszönöm a javítás érdekében tett együttműködésed.

 

Budapest, 2022. november 28.    

Öregdiák barátsággal:

 

                                                                                                                                                     Dr. Wiedemann János

                                                                                                                                                                     főtitkár