Gyűjtés a budapesti Piarista Gimnáziumban elhelyezésre kerülő Klauzál Gábor emléktáblára | Magyar Piarista Diákszövetség

Gyűjtés a budapesti Piarista Gimnáziumban elhelyezésre kerülő Klauzál Gábor emléktáblára

Klauzál Gábor emléktábla

Kedves Öregdiáktársaim!

A budapesti székhelyű és alapítású, Podmaniczky-díjas Klauzál Gábor Társaság titkárától, Hódi Szabolcstól kaptam az alábbi levelet, amit szíves figyelmetekbe ajánlok. Kérlek, hogy felajánlásaitokat a levélben megfogalmazott módon közvetlenül a Klauzál Gábor Társaságnak küldjétek el.

Öregdiák barátsággal:
Strommer Pál
elnök

 

Tisztelt piarista Öregdiákok!

 

Röviden magunkról:

2004. végén a Batthyány-kormány földművelés-, ipar- és kereskedelemügyi minisztere születésének bicentenáriumán, a városrészünkhöz (Budatétényhez, Budapest XXII. kerület, Budafok-Tétény része) több szállal is kötődő 1848-as államférfi tiszteletére alakítottuk meg, helyi civilek a Klauzál Gábor Társaságot. Egyesületünk, a névadónk által képviselt szellemiséget szem előtt tartó és példáját követő mértékletes, higgadtan haladó, közhasznú, értékőrző és értékteremtő továbbá közösségszervező tevékenység vállalására alakult. (Bővebben honlapunkon: www.klauzal.hu.)

 

2018-ban múlt 200 éve, hogy Klauzál Gábor a pesti piarista gimnázium 1813-1818 között volt diákja sikeresen befejezte tanulmányait. A minden félévben osztályelső, eminens tanuló további életének biztos alapját jelentette a kegyesrendiek alma materében megszerzett tudás és értékrend. Társaságunk a bicentenárium alkalmából, közadakozásból, emléktáblát kíván állítani a nagy múltú Piarista Gimnáziumban (Bp. V. Piarista utca 1.), ezzel is tisztelegve az intézmény, annak tanárai és az egykori piarista diák: Klauzál Gábor emléke előtt.

 

Emléktábla-állításunkkal kapcsolatos legfőbb infók:

 

- adománykérő felhívásunk a honlapunkon: http://klauzal.hu/cikk/834.html

- adománykérő felhívásunk lapja: https://1drv.ms/b/s!AuArWnPYtUGtiw107yRwfLc3E6DG

- emléktábla tervünk: http://klauzal.hu/image/zimage1528807867s.jpg.html

 

Az árajánlatok alapján kb. 300.000 Ft összköltségvetésű emléktábla-állításunk 75%-át a Klauzál Gábor Társaság tagjai közvetlenül összeadták már, azonban ezúton szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy a piarista kötődésű Barátaink, Partnereink és Szervezetek is csatlakozhassanak kezdeményezésünkhöz!

 

Ha úgy érzik szívesen hozzájárulnának anyagilag is legújabb emléktábla-állításunk sikeréhez: várjuk örömteli támogatásukat!

Klauzál Gábor Társaság bankszámlaszáma: 10918001–00000023–61200004

Közleményben feltüntetendő megjegyzés: „Piarista

 

Szíves támogatásukat előre is megköszönve,

Éljen Klauzál!

 

Üdvözlettel:

 

Hódi Szabolcs

a Klauzál Gábor Társaság titkára