Meghívó a 8. Piarista Szalon rendezvényére | Magyar Piarista Diákszövetség

Meghívó a 8. Piarista Szalon rendezvényére

2018. június 14-én, 17.30 órakor

Helyszín: a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Díszterme

(Piarista köz 1. 2. emelet)

 

ANTALL JÓZSEF POLITIKAI ÖRÖKSÉGE A 21. SZÁZADBAN

TISZTELGÉS A NÉHAI MINISZTERELNÖK EMLÉKE ELŐTT – 2. rész

 

A nagysikerű áprilisi találkozásunk után a második rész (Alámerülés és kibekkelés) vetítésével folytatjuk Dér András „Az ismeretlen Antall József” c. filmsorozatára épülő összejövetelünket a néhai miniszterelnök emberi és politikusi alakjának felidézésére, a mai kor emberének, különösen fiatalságának szóló erkölcsi és politikai örökségének számbavételére vállalkozva.

Ezen az estén életének azt a szakaszát ismerhetjük meg, amit a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyv- és Levéltárban töltött 1964 és 1989 között. A dokumentumfilm két része által lefedett történelmi korszakot összevetve óhatatlanul is Passuth László hosszabb önéletrajzi könyvciklusának két címe juthat eszünkbe: Gyilokjáró és Tíz esztendő, tető alatt. A párhuzam természetesen inkább csak jelképes.

 

A vetítés után meghívott vendégeink Tóth Eszter Zsófia, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa, valamint az alkotó Dér András lesznek, akikkel Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának volt elnöke, és Novotnik Ádám régész-történelemtanár beszélgetnek.

 

Az estet agapé zárja az Aulában.

 

Regisztrációt kérünk és várunk a szokásos piaristaszalon@mpdsz.piarista.hu email-címen, illetve Várgedő Tamásnál a 70 391 4359 telefonszámon.

 

Szeretettel

a Piarista Szalon szervező Kollégiuma