Requiem az egyházi iskolák elhunyt tanáraiért és diákjaiért - 2023. november 18. | Magyar Piarista Diákszövetség

Requiem az egyházi iskolák elhunyt tanáraiért és diákjaiért - 2023. november 18.

Kedves Öregdiák-társak!

Csatoltan küldjük az egyházi iskolák elhunyt tanáraiért és diákjaiért szóló requiem meghívóját, amelyet Sas Ágnes ferences öregdiák szervezőtől kaptunk.

Fontos tudnunk, hogy a requiem történetében a piarista szellemiség folyamatosan jelen van. Az ötletadó Szende Ákos piarista öregdiák volt 1990-ben. Az első requiemet a Villányi úton tartották, a másodikat a Patrona Hungariae Gimnázium kápolnájában, a harmadikat a Margit körúton. Az akkori ferences házigazda, Hegedűs Kolos fontosnak látta, hogy hagyomány legyen a requiemből, Véleménye szerint a hagyományhoz állandó helyszín és állandó időpont kell. Ezért felajánlotta a Margit körúti ferences templomot a requiem állandó helyszínének. Az állandó időpont is kialakult: Krisztus király vasárnapja előtti 8. nap, szombat délután.

A piarista öregdiákoknak továbbra is fontos szerepük volt a requiem szervezésében. A Nagy Jubileum évében, 2000-ben emléktáblát avattak Szűcs Ervin, a Magyar Piarista Diákszövetség akkori elnökének kezdeményezésére a templom bejáratánál. Azóta is az emléktáblán megfogalmazott szöveg a requiem mottója. Továbbá piarista öregdiák a requiem házigazdája, Lukovits Milán atya, a Mária Rádió műsorigazgatója.

A requiem időpontja 2023-ban: november 18. szombat, 16h. Állandó helyszín: Margit körúti Ferences Plébániatemplom.
A piaristaák közül Tóth Gábor atya vállalta a requiemen az oltár melletti szolgálatot .

És még egy piarista vonatkozás: a requiemen elhangzó könyörgéseket Kállay Emil atya fogalmazta meg 2001-ben. 

Várunk mindenkit szeretettel!

a Magyar Piarista Diákszövetség elnöksége